Jablečná buchta z pohankové mouky

17.01.2021

Dnes bych vám chtěla dát tip na jablečnou buchtu z pohankové mouky.
Hledala jsem něco, kde bych mohla použít pohankovou mouku a jablka. Narazila jsem na jeden recept, který byl z jiných druhů mouky s jiným ovocem, ale tak mě inspiroval, že jsem si ho upravila podle sebe.

Je rychlý a jednoduchý, protože je upraven na hrnky :-) 

Buchta je krásně vláčná a není suchá.  
A když se pohanková mouka spojí s jablky, buchta má pak oříškovo-jablečnou chuť ;-)


Budeme potřebovat:

🔹 2 hrnky pohankové mouky
🔹 1/4-1/2 hrnku třtinového cukru (podle sladkosti jablek)
🔹 prášek do pečiva 
🔹 2 vejce
🔹 hrnek rostlinného mléka nebo vody
🔹 1 větší najemno nastrouhaná mrkev  
🔹 3 větší na hrubo nastouhaná jablka
🔹 6 lžic panenského olivového oleje
🔹 mletá skořice (množství podle chuti)

V míse smícháme suché ingredience a přidáme do nich postupně olej, vejce, mléko nebo vodu dobře promícháme. Poté přimícháme jablka s mrkví. . 
Na plech, nebo do formy si dáme pečící papír a hmotu na něj nalijeme.
Doba pečení závisí na troubě a formě.
Já jsem pekla v horkovzdušné troubě, na větším plechu, aby buchta byla slabší a děti jí mohly lehčeji kousat. Doba tedy byla cca 30 minut při 190 stupních.