Nadýchané lívance

13.03.2020

Chtěla bych s vámi posdílet recept na americké, nadýchané lívance. Lívance mám moc ráda. Vždy jsem je dělala tak, jak je dělávala moje babička, až jsem si jednoho dne řekla, že vyzkouším něco nového. Narazila jsem na recept na lívance, které si od té doby dělám. Pokud si je dělám jen pro sebe, vařím je z poloviční dávky.


Na 8-10 lívanců budete potřebovat:

180 g hladké mouky 

2 vejce

50 g rozpustěného másla pokojové teploty

275 ml mléka 

 50 g cukru krystal (já používám třtinový)

1 lžička vanilkového extraktu

1/2 lžičky soli

3 lžíce prášku do pečiva (já dávám o trochu méně) 
 olivový olej na smažení

Postup:
 V jedné míse smícháme vejce s cukrem, přilijeme máslo a dobře promícháme. Přimícháme vanilkový extrakt a mléko.
V další míse si přesijeme přes síto mouku s kypřícím práškem a přidáme sůl. To celé pomalu přesypáváme do mísy, kde máme tekutou směs, kterou jsme si předtím promíchali. Dobře promícháme a vznikne polotekutá směs, kterou dáváme na pánev, kterou jsme předem vymazali olivovým olejem. Lívance smažíme dozlatova.