Podzimní recept na máslovou dýni
Ráda bych se vámi podělila o recept, o jeden způsob jak připravit máslovou dýni. Dýni takto připravenou jsem poprvé ochutnala, když jsem žila ve Francii. A od té doby si jí tímto způsobem dělám pravidelně :-)
Na přípravu potřebujeme:
🔸Jednu máslovou dýni
🔸Parmezán
🔸Strouhanku
🔸Hladkolistou petržel
🔸Pepř
🔸Kvalitní olivový olej
Postup:
Máslovou dýni omyji a nakrájím na tenké plátky cca do 1cm (slupku nechávám).
Vedle v míse si smíchám směs se strouhankou, na jemno nastouhaným parmezánem a na drobno nasekanou hladkolistou petrželí.
Takto nakrájenou dýni rozložím na plech na pečící papír, pokapu olivovým olejem. trošku opepřím. Kdo má radši slanější chuť, můžete dýni ještě na plechu dosolit. Nakonec dýni posypu směsí se strouhankou.
Takto peču pomalu na nižší teplotu a ke konci teplotu trošku zvýším.
Doba pečení závisí na tom, jakou máte troubu, jak silné jsou plátky dýně. Ale pečené jsou poměrně rychle.
Po upečení bude na dýni ze směsi se strouhankou krásně chutná a křupavá krustička ;-)
Vy, kdo se rozhodnete jí takto pečenou vyzkoušet, budu moc ráda, když mi dáte vědět, jak vám chutnala ;-)